Bannerformaten

Digitale banners zijn een essentieel onderdeel van online marketing. Ze zijn effectief voor branding en het genereren van verkeer naar je website. De grootte van een banner kan invloed hebben op de zichtbaarheid en de betrokkenheid van het publiek. Hier volgt een overzicht van enkele gangbare bannerformaten die in de online advertentie-industrie worden gebruikt:

Grote formaten

  • Large Leaderboard (970 × 90): Dit formaat is zeer opvallend en wordt vaak gebruikt voor branding-campagnes.
  • Half-Page Ad (300 × 600): Met veel ruimte voor inhoud is dit formaat ideaal voor het weergeven van veel informatie of afbeeldingen.
  • Wide Skyscraper (160 × 600): Dit is een lang en smal formaat dat vaak aan de zijkant van webpagina’s wordt geplaatst.

Standaard formaten

  • Skyscraper (120 × 600): Een ander lang en smal formaat, ideaal voor de zijkanten van webpagina’s.
  • Leaderboard (728 × 90): Een standaard formaat dat geschikt is voor plaatsing bovenaan of onderaan webpagina’s.
  • Large Rectangle (336 × 280) en Inline Rectangle (300 × 250): Deze rechthoekige formaten zijn flexibel en kunnen op verschillende plaatsen op een pagina worden ingevoegd.

Kleinere formaten

  • Banner (468 × 60): Dit is een kleiner formaat dat minder opdringerig is en overal op een pagina kan worden geplaatst.
  • Square (250 × 250) en Small Square (200 × 200): Deze vierkante formaten zijn compact en veelzijdig, geschikt voor plaatsing in kleinere ruimtes of naast tekst.

De keuze van het bannerformaat hangt af van je marketingdoelstellingen, het ontwerp en waar de banner wordt geplaatst. Het is ook mogelijk om verschillende formaten te combineren of te experimenteren met nieuwe, aangepaste formaten om te zien wat het beste werkt voor jouw campagnes. Het is altijd een goed idee om de richtlijnen van het advertentienetwerk te controleren en eventueel te overleggen met een grafisch ontwerper of een digitale marketing specialist om het meeste uit je banneradvertenties te halen.

Naast de genoemde formaten zijn er ook andere formaten zoals de Mobile Leaderboard (320 × 50) en de Large Mobile Banner (320 × 100) die specifiek zijn ontworpen voor mobiele apparaten. De wereld van digitale advertenties is dynamisch en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en best practices op het gebied van bannerformaten.