Het belang van een consistente (huis)stijl

Stel je voor dat je je favoriete supermarkt binnenloopt, op zoek naar je geliefde Douwe Egberts Aroma Rood koffie. Maar als je bij het koffieschap aankomt, merk je dat er iets vreemds aan de hand is. De kenmerkende rode verpakking van Douwe Egberts is nu paars. Dit scenario is onwaarschijnlijk, omdat Douwe Egberts zijn zaken goed op orde heeft. Maar stel je voor dat het wel gebeurt, wat zou er dan gebeuren?

Omdat je het niet herkent, is het vertrouwen weg

Het eerste dat je opvalt, is dat je de koffie niet herkent. Je kent Douwe Egberts Aroma Rood aan zijn kenmerkende rode verpakking. Maar nu, in het paars, voelt het vreemd en onbekend aan. Je begint te twijfelen. Is dit nog steeds de koffie die je kent en liefhebt? Deze verandering stelt je herkenning en vertrouwen in het merk op de proef.

Verwarring in de communicatie

De paarse verpakking stuurt een andere boodschap dan de rode. Het voelt anders, misschien zelfs een beetje verontrustend. Je vraagt je af of er iets veranderd is, niet alleen in de kleur, maar ook in de koffie zelf. De kleurverandering brengt de communicatie in verwarring en verandert je perceptie van het product.

Twijfels over professionaliteit en betrouwbaarheid

Je begint je af te vragen waarom Douwe Egberts hun kleur zou veranderen. Was er een probleem met de rode kleur? Is er iets mis met het bedrijf? Deze vragen leiden tot twijfels over de professionaliteit en betrouwbaarheid van het merk.

Verlies van concurrentievoordeel en overweging van merkverandering

In een schap vol met concurrerende producten, was Douwe Egberts Aroma Rood altijd gemakkelijk te herkennen aan zijn rode verpakking. Maar nu, in het paars, lijkt het te verdwijnen tussen de andere merken. Dit komt omdat je gefixeerd bent op het zoeken naar de rode verpakking en je het paarse pak over het hoofd ziet, waardoor het lijkt te verdwijnen. Deze verandering brengt het concurrentievoordeel in gevaar en je overweegt zelfs om over te stappen naar een ander merk.

Verstoring van de merkidentiteit

Douwe Egberts Aroma Rood heeft altijd een sterke merkidentiteit gehad, deels dankzij zijn kenmerkende rode verpakking. Maar nu, met de paarse verpakking, voelt die identiteit verstoord en vervaagd.

Adam | Grafisch ontwerper
Voor informatie > Contactpagina
Beeldmerk: 30/07/2023