Loading...

Drukwerk in tijden van digitaal

Met de snelle opkomst van internet lijkt drukwerk achterhaald. En inderdaad, websites zijn gemakkelijker aan te passen en e-mailmarketing is sneller en goedkoper dan gedrukte nieuwsbrieven die elke keer fysiek moeten worden veranderd en opnieuw gedrukt. Toch kan drukwerk ook nog steeds zijn voordelen hebben.

Crossmedia-campagnes

Door je online aanwezigheid te combineren met drukwerk, bereik je veel effectiever je doelgroep. Online media is vluchtig, maar gedrukte media blijft vaak weken op een bureau of keukentafel liggen. Het heeft veel voordelen ten opzichte van online media: het is prettiger om te lezen, uitstraalt meer vertrouwen en is tastbaar. Je kunt het meenemen zonder afhankelijk te zijn van internetverbinding.

Drukwerk en online versterken elkaar

De juiste mix tussen drukwerk en online is de sleutel tot succes. Het doel is om op het juiste moment zichtbaar te zijn voor prospects als ze een beslissing willen nemen.

Werkwijze

Om een flyer, folder of catalogus aan te laten sluiten bij jouw wensen en doelen, beginnen we met een kennismakingsgesprek. Dit kan via verschillende kanalen, zoals een bezoek, videocall of telefoongesprek.

Ontwerp

We inventariseren, verzamelen of creëren het materiaal dat nodig is. Moeten er teksten geschreven worden, maken we gebruik van stockfotografie of gaan we fotograferen of illustreren. Goede tekst- en beeldmateriaal is de basis voor elk ontwerp.

Productie

Voordat een ontwerp gedrukt kan worden, moet er een aantal stappen worden doorlopen, zoals desktop publishing (DTP) met programma’s als Photoshop, InDesign of Illustrator. Als je zelf contacten hebt met een drukker, dan kunnen we daar gebruik van maken.

Het voordeel van drukwerk

  1. Zichtbaarheid: Drukwerk is een fysiek item dat de aandacht trekt en een blijvende indruk achterlaat. Dit maakt het een uitstekende manier om uw merk en boodschap onder de aandacht te brengen.
  2. Authenticiteit: Drukwerk geeft uw boodschap een gevoel van authenticiteit en betrouwbaarheid, wat belangrijk is voor het opbouwen van vertrouwen bij uw doelgroep.
  3. Flexibiliteit: Drukwerk heeft verschillende verschijningsvormen, zoals flyers, brochures, folders, posters, business cards en meer. Dit maakt het een veelzijdige manier om uw boodschap over te brengen.
  4. Targeting: U kunt gericht drukwerk ontwerpen en versturen naar specifieke doelgroepen, waardoor u de meeste impact kunt hebben met uw boodschap.
  5. Tangibiliteit : Drukwerk is een tastbaar item waar mensen fysiek mee in contact kunnen komen, wat een meer emotionele reactie kan oproepen dan digitale media.

Meer weten,

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Het verplicht je tot niets en je kunt altijd wel een goed idee opdoen. Bel (0229 279899) of stuur ons een bericht en voordat je het weet, ben je klaar om te starten.