10 Tips voor het publiceren van pdf-bestanden

Wanneer je PDF-bestanden op je website wilt publiceren, bijvoorbeeld handleidingen, technische datasheets of brochuremateriaal, is het belangrijk om deze te optimaliseren zodat ze goed vindbaar zijn voor zoekmachines. Hier zijn enkele tips om PDF-bestanden te optimaliseren:

Kies een beschrijvende bestandsnaam

Geef je PDF-bestand een naam die de inhoud beschrijft en gebruik koppeltekens om woorden te scheiden.

Vul alle metagegevens in

Vul alle velden van de documenteigenschappen in, zoals titel, auteur, onderwerp, trefwoorden en URL-copyrightinfo. Dit maakt het voor zoekmachines gemakkelijker om je PDF-bestand te indexeren.

Maak gebruik van bladwijzers

Maak het PDF-bestand toegankelijk door middel van bladwijzers, zodat gebruikers snel kunnen navigeren naar specifieke pagina’s.

Voorkom duplicate content

Zorg ervoor dat de inhoud van je PDF-bestand geen kopie is van de inhoud die elders op je website wordt gepubliceerd. Zoekmachines zijn niet blij met dubbele content.

Voeg relevante backlinks toe

Voeg relevante backlinks toe aan je PDF-bestand, bijvoorbeeld naar je eigen website. Dit is vooral belangrijk als het bestand wordt gekopieerd en op een andere website wordt geplaatst.

Gebruik de juiste compressie

Zorg ervoor dat je PDF-bestand niet te zwaar is. Zware bestanden zijn niet alleen irritant om te lezen, maar kunnen ook worden geweigerd door zoekmachines. Gebruik de functie “Optimaliseren voor snelle webweergave” in Acrobat Professional om het bestand te comprimeren en de pagina’s sneller te laden tijdens het downloaden. Deze optie is te vinden onder Voorkeuren > PDF-optimalisatie voor snelle webweergave.

Maak gebruik van alt-tekst voor afbeeldingen

Als je afbeeldingen in je PDF-bestand hebt, zorg er dan voor dat je ze beschrijft met alt-tekst. Dit maakt het voor zoekmachines en gebruikers met een visuele beperking gemakkelijker om de inhoud te begrijpen.

Optimaliseer de grootte van afbeeldingen

Als je afbeeldingen in je PDF-bestand hebt, zorg er dan voor dat ze geoptimaliseerd zijn voor het web. Dit betekent dat de afbeeldingen niet te groot zijn en dat ze zijn geoptimaliseerd voor een snelle laadtijd.

Adam | Grafisch ontwerper
Voor informatie > Contactpagina
Beeldmerk: 02/07/2008